ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπεγράφη, μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της εταιρείας ΤΑΛΩΣ ΑΤΕ η σύμβαση του έργου «Κατασκευή δικτύων ομβρίων στην πόλη Ηρακλείου» ποσού 1.839.155,78  € (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέων δικτύων ομβρίων στις  περιοχές Κορώνη Μαγαρά, παπά Πέτρου Γαβαλά, Κηπούπολης, Αλικαρνασσού, Αγ. Ιωάννη, Αγ. Τριάδα και περιοχή ΕΛΜΕΠΑ, για την αντιμετώπιση σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων. Συνολικά το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή περίπου 12.850 μέτρων αγωγών ομβρίων με σωλήνες από HDPE διπλού δομημένου τοιχώματος SN8 διαμέτρου Φ400 έως Φ 1000 με τα απαραίτητα φρεάτια επίσκεψης και τα φρεάτια υδροσυλλογής.

 

Στις προαναφερόμενες περιοχές υπάρχουν μεν δίκτυα αλλά απαιτείται πύκνωση και επέκτασή τους για τη βελτιστοποίηση της συλλογής των ομβρίων. Τα νέα δίκτυα θα είναι άμεσα λειτουργικά. Οι αγωγοί ομβρίων, μέσω των υφιστάμενων αποδεκτών οδηγούνται είτε στη θάλασσα είτε στον οριοθετημένο χείμαρρο Χρυσοβαλάντου.

 

Επίσης προβλέπεται κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και σε άλλες θέσεις, πέραν εκείνων τα οποία συνδέονται με τα προτεινόμενα δίκτυα στην παρούσα μελέτη, σε υφιστάμενα δίκτυα, όπου κρίνεται απαραίτητο για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης 30 μήνες. Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν αρχές του 2022.

 

Εκτελούμενα έργα

Την επόμενη εβδομάδα (13 έως 18 Δεκεμβρίου) θα γίνονται εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό Νικ. Πετράκη (παράλληλη της Ούλωφ Πάλμε). Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών για την όχληση και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αναπόφευκτα δημιουργούνται από την εκτέλεση των έργων.