ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ 22-3-2019

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ  μαθητές και φοιτητές στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το νερό

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών από σχολεία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για το νερό οι εκδηλώσεις που οργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.),σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών και το ΤΕΙ Ηρακλείου.

 

Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν και ξεναγήσεις με στόχο, την ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με το θέμα της σωστής διαχείρισης του νερού και την ενημέρωση τους για τις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του.

 

Σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη 36 μαθητών και 3 εκπαιδευτικών του Γυμνάσιο Σούδας στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Ηρακλείου παρουσία του Προέδρου και Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη και Νεκτάριου Ανδρεαδάκη αντίστοιχα.

 

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από ειδικούς επιστήμονες της ΔΕΥΑΗ για το πόσιμο νερού του Ηρακλείου και την ποιότητά του. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Βιολογικού Καθαρισμού και ενημερώθηκαν για το αποχετευτικό σύστημα και την επεξεργασία των λυμάτων του Ηρακλείου.

 

Παράλληλα η Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Αρχανών υλοποίησε με τους μαθητές βιωματικές δραστηριότητες για την εξοικονόμηση του νερού.

 

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας 20 φοιτητών και 2 εκπαιδευτικών  του τμήματος Ηλεκτρολογίας της Σ.Τ.ΕΦ. του Τ.Ε.Ι. Ηράκλειου στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της περιοχής Σκαλανίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε ξενάγηση από ειδικούς επιστήμονες της ΔΕΥΑΗ και της SYCHEM, τόσο στο παλαιό αμμοδιυλιστήριο, του οποίου η κατασκευή έγινε το 1954, όσο και στο νέο διυλιστήριο, το οποίο αποτελείται από συστοιχίες μεμβρανών υπερδιήθησης (UF).

 

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας 35 μαθητών και 3 εκπαιδευτικών του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου και  30 μαθητών και 4 εκπαιδευτικών του 12ου Γυμνάσιου Ηρακλείου και στις εγκαταστάσεις του φράγματος Αποσελέμη καθώς και στο Διυλιστήριο νερού στην Περιοχή Αγριανά.