ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΟ : ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΔΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΑΣΤΡΙΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗ 22-7-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΟ : ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΔΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΑΣΤΡΙΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

 

Από τη ΔΕΥΑΗ κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς το έργο αποχέτευσης στην οδό Τιμοθέου Καστρινογιαννάκη και δύο καθέτων παρόδων της, στην περιοχή Κατσαμπά.

Από αρχές Ιουνίου (4/6) όταν γνωστοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΗ η χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υλοποιήθηκαν συνοπτικός διαγωνισμός και όλες οι προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις διαδικασίες για την ανάθεση του έργου και υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΑΝΔΡΟΥΛΑ ΣΟΥΡΟΥΛΛΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.  ποσού 35.400,00 €  ( χωρίς Φ.Π.Α. )

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 400 μ. περίπου αγωγών αποχέτευσης με σωλήνες PVC σειράς 41 διαμέτρου  D 200  mm με τα αντίστοιχα φρεάτια επισκέψεως και τις παροχές – ιδιωτικές συνδέσεις.

Ο υψηλός υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, ιδιαίτερα σε περιόδους παρατεταμένων βροχοπτώσεων, σε συνδυασμό με τη διοχέτευση των λυμάτων των κατοικιών σε μη στεγανούς βόθρους, δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Με την κατασκευή νέου δικτύου ακαθάρτων τα λύματα των κατοικιών θα διοχετευθούν σ΄ αυτό και θα οδηγούνται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Το προτεινόμενο δίκτυο θα συνδεθεί σε υφιστάμενο δίκτυο ακαθάρτων στην οδό Δερβενακίων.

Παράλληλα τοποθετείται νέο δίκτυο ύδρευσης με σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE100) .

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός μηνός.