ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.12.2020

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 18/12/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

 

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα (21 έως 24 Δεκεμβρίου) στο πλαίσιο των έργων που είναι σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, και θα γίνονται εργασίες στην πόλη Ηρακλείου στους παρακάτω δρόμους:

 1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣΤΑΜΠΑΣ ΘΕΡΙΣΣΟΣ
 • Στις οδούς Παντζελίου,, Δριμυτινού, Ικτίνου
 • στην οδό Ιερολοχιτών
 1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
 • Στην συμβολή των οδών Ευμαθίου και Ανθέων (εργασίες κατασκευής φρεατίων ύδρευσης).
 • Στην οδό Ανθέων από την οδό Αλκμαίωνος μέχρι την οδό Ευμαθίου (εργασίες ασφαλτόστρωσης).
 • Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τομές της ευρύτερης περιοχή της Ηλιούπολης , όπου έχουν γίνει εργασίες κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης.

Ενημερώνουμε τους δημότες της  περιοχής της Ηλιούπολης ότι ξεκίνησε η αντικατάσταση των παλαιών υδρομέτρων με νέα που θα τοποθετηθούν επιτοίχεια στα όρια των ιδιοκτησιών τους. Οι δημότες που βρίσκονται στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Ευμαθίου, Ανθέων, Αλκμαίωνος και Ούλωφ Πάλμε καθώς και στις οδούς Τσακάλωφ και Λευκίππου, παρακαλούμε να μεριμνήσουν για την προετοιμασία της σύνδεσης της παροχής του νερού της οικίας τους  στη νέα θέση και να διευκολύνουν την όλη διαδικασία. Μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος ο παλαιός υδρομετρητής θα αποξηλωθεί και θα βρίσκεται σε λειτουργία μόνο ο νέος.

 1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΙΛΙΝΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ
 • Στην περιοχή Αλικαρνασσού παραπλεύρως της λεωφόρου Καζαντζίδη.
 • Στην οδό Ερωφίλης
 1. Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής, σε διάφορες περιοχές της πόλης

 

Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών για την όχληση και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αναπόφευκτα δημιουργούνται. Η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της υδροδότησης στις αντίστοιχες περιοχές.

 

Γίνεται προσπάθεια, λαμβανομένων και των καιρικών συνθηκών, να αποκατασταθούν οι τομές των ορυγμάτων που έχουν γίνει στις διάφορες περιοχές της πόλης.