ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/7/2017

Ηράκλειο 5/7/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το τελευταίο διάστημα που οι θερμοκρασίες ήταν ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή,  παρατηρήθηκαν επαναλαμβανόμενα φαινόμενα προβληματικής υδροδότησης σε συγκεκριμένα προάστια  του Δήμου Ηρακλείου.

Στις Βασιλειές, στην Σύλαμο,στον Αγ. Βλάση, στον Μαραθίτη, στην Φορτέτσα, στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού και στα υψηλά σημεία των Μεσαμπελιών τα προβλήματα οφείλονταν  στην αυξημένη κατανάλωση για την άρδευση (μεγάλοι κήποι με υψηλές απαιτήσεις σε νερό, μικρές αστικές καλλιέργειες, κ.λ.π) με αποτέλεσμα οι ποσότητες που αντλούνταν από την υδροληψία που τροφοδοτεί εκείνες τις περιοχές αν και παρέμεναν σταθερές, το διάστημα εκείνο δεν επαρκούσαν.

Και στις προαναφερόμενες αλλά και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όπου παρατηρούνται ακόμη και σήμερα πολύ μικρότερα προβλήματα,  αυτά  αντιμετωπίζονται με την λύση του παρελθόντος δηλαδή την εκ περιτροπής υδροδότηση, που δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επαναφέρουμε  εξ αιτίας και της μειωμένης τροφοδοσίας από το φράγμα του Αποσελέμη.

Κατανοούμε ότι το πρόβλημα σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πολύ οξυμένο το οποίο σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν το έκαναν δυσβάσταχτο.

Αυτό όμως που πρέπει να ξέρουν οι δημότες μας, είναι ότι η ΔΕΥΑΗ κατέβαλε και καταβάλει τις μέγιστες των δυνατοτήτων της, είναι σε διαρκή επιφυλακή ώστε αφενός να αντιμετωπίσει αυτές τις έκτακτες καταστάσεις που οφείλονται σε παθογένειες πολλών δεκαετιών και ταυτόχρονα να διασφαλίσει  καινούργιες υδροληψίες που θα καλύπτουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών σε νερό.

Στην παρούσα χρονική στιγμή  για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα παρακαλούμε όλους τους δημότες και ιδιαίτερα αυτούς που κατοικούν στις προαναφερόμενες περιοχές για την όσο γίνεται πιο ορθολογική διαχείριση του νερού με απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη των υδρευτικών τους αναγκών.